🌟 Ontdek Het Symposium over Rouwende Kinderen: Een Dag van Inzicht! 🌟

Na het succes van het eerste symposium over rouwende kinderen komt er in 2025 een vervolg!

🗓️ Datum: nog onbekend
🕒 Tijd: nog onbekend
🏢 Locatie: nog onbekend

🌟 Ontdek de Diepgaande Wereld van Kinderen en Rouw: Een Vervolg op het Grootse Succes van Ons Symposium!

Na het overweldigende succes van het symposium “Kinderen en Rouw” dit jaar, zijn we verheugd aan te kondigen dat we volgend jaar terugkeren met een vervolg dat nog meer inzichten, kennis en ondersteuning zal bieden op dit delicate en belangrijke onderwerp. Het symposium van volgend jaar belooft een boeiende ervaring te worden, met nieuwe (en reeds bekende) sprekers, verdiepende workshops en nog meer mogelijkheden om te netwerken en ervaringen te delen.

🌈 **Verdiep Uw Begrip:**

Ons symposium is ontworpen om een diepgaand begrip te bieden van hoe kinderen rouw ervaren en hoe we als professionals hen het beste kunnen ondersteunen. We zullen kijken naar diverse perspectieven en benaderingen, met experts die hun kennis delen over de psychologische, sociale en emotionele aspecten van rouw bij kinderen.

🤝 **Netwerkmogelijkheden:**

Na het succes van ons vorige symposium hebben we gemerkt dat de mogelijkheid om ervaringen te delen en contact te leggen met gelijkgestemden een van de meest waardevolle aspecten is voor deelnemers. Volgend jaar zullen we dit nog meer benadrukken, met uitgebreide netwerkmogelijkheden, discussieforums en ruimte voor interactie tussen professionals, ouders en iedereen die betrokken is bij het welzijn van rouwende kinderen.

🌐 **Multidisciplinaire Benadering:**

Het symposium van volgend jaar zal een multidisciplinaire benadering bieden door experts uit verschillende vakgebieden samen te brengen. Van psychologen en therapeuten tot opvoeders en maatschappelijk werkers, we zullen een breed scala aan invalshoeken presenteren om een holistisch begrip van kinderen en rouw te bevorderen.

🎓 **Praktische Workshops:**

Naast informatieve lezingen zullen er praktische workshops zijn die deelnemers voorzien van concrete tools en strategieën om toe te passen in hun werk of persoonlijk leven. Of u nu een professional bent die met rouwende kinderen werkt of een ouder die op zoek is naar ondersteuning, onze workshops zullen praktische inzichten bieden die direct toepasbaar zijn.

Schrijf u nu in voor het symposium “Kinderen en Rouw” van volgend jaar en ontdek hoe u een positieve impact kunt hebben op het leven van rouwende kinderen. Samen kunnen we een verschil maken en een ondersteunende gemeenschap opbouwen voor hen die het het meest nodig hebben. Mis deze kans niet om bij te dragen aan een gezondere toekomst voor rouwende kinderen. Tot ziens op ons symposium!

Voor wie is dit?

Dit symposium over rouwende kinderen is bedoeld voor een brede doelgroep, waaronder:

Professionals in de Gezondheidszorg: Experts in de gezondheidszorg, zoals psychologen, therapeuten, maatschappelijk werker, en (palliatief) verpleegkundigen; die betrokken zijn bij de gezondheid en het welzijn van kinderen.

Onderwijsprofessionals: Leerkrachten, schooldirecteuren, schoolpsychologen en andere onderwijsexperts die kinderen met rouwervaringen in de klas ondersteunen.

Uitvaartondernemers: Professionals die werkzaam zijn in de uitvaartbranche en die betrokken zijn bij het begeleiden van families bij het verlies van een dierbare, inclusief het ondersteunen van kinderen in rouw.

Hospice medewerkers: Zorgverleners die in hospices werken en te maken hebben met terminale patiënten en hun families, waaronder kinderen die rouwen om het verlies van een geliefde.

Is dit symposium met scholingspunten?

Het antwoord op die vraag is nee. Er zijn geen PE-punten, SKJ-punten, Registerpleinpunten of andere punten voor dit evenement. Waarom niet? Daar zijn verschillende redenen voor:

1. Iedere accreditatie kost geld, en meer geld betekent een hogere ticketprijs. We hebben de kosten juist zo laag mogelijk willen houden om dit evenement voor eenieder toegankelijk te houden.

2. We konden geen keuze maken tussen alle registers die er zijn en er zijn simpelweg teveel registers om voor alle beroepsgroepen accreditatie te kunnen aanvragen.

3. Accreditatie betekent ook administratie. En administratie betekent, handtekeningen verzamelen van iedereen die aanwezig was, namen en registratienummers controleren, punten doorgeven. Kortom, meer werk. Wat dus ook weer resulteert in een hogere ticketprijs.  

Je krijgt wél een bewijs van deelname met daarop vermeld jouw naam, de inhoud van het plenaire deel en de door jou gevolgde workshops (met naam van de trainer), zodat je zelf je punten bij de voor jou geldende accreditatie-instellingen kunt aanvragen. 

 

Moet ik voorbereidingen treffen?

Nee. De enige voorbereiding die je moet doen is vrij plannen, en uitgerust verschijnen op die dag. Ow ja. En misschien wil je jouw lievelingspen meenemen voor het maken van aantekeningen? 

Wat krijg ik voor mijn ticket?

Als je dacht dat het programma van 2024 al waardevol was, kijk dan naar dit programma!

Wanneer krijg ik mijn ticket?

De tickets worden binnenkort verstuurd. Er komt een update op de site als ze verzonden zijn.

Wanneer wordt de workshopindeling bekend?

Zodra de puzzel is gelegd over de workshopindeling. In 2024 betekende dit dat zo’n 4 dagen na het laatste ticket was verkocht. 

Sprekers

volgt

Gezien bij