🌟 Ontdek Het Symposium over Rouwende Kinderen: Een Dag van Inzicht en Heling! 🌟

Ben je geïnteresseerd in het begrijpen en ondersteunen van rouwende kinderen? Zoek niet verder! We presenteren met trots ons aankomende symposium, een unieke kans om diepgaand inzicht te krijgen in dit belangrijke en gevoelige onderwerp. Ben jij betrokken bij het welzijn van kinderen? Wil je meer begrijpen over hoe ze omgaan met verlies en rouw? Dan mag je ons Symposium over Rouwende Kinderen niet missen! Een inspirerende en educatieve dag vol inzichten en praktische tools staat op het punt te beginnen.

🗓️ Datum: 9 februari 2024
🕒 Tijd: 09:00 – 17:30 uur
🏢 Locatie: Adamas centrum, Eugenie Previnaireweg 61, 2151 BB, Nieuw-Vennep

🌐 Internationaal Spreker over Rouw bij Kleuters 🌐

Onze dag begint met een krachtige openingssessie waarin een toonaangevende internationale spreker haar expertise deelt over rouw bij kleuters. Leer hoe de jongste leden van onze samenleving rouw ervaren en hoe we ze kunnen ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.

 

🛠️ 4 Interactieve Workshoprondes 

Na de inspirerende opening zijn er vier workshoprondes, geleid door deskundigen op hun eigen vakgebied – gerelateerd aan rouwende kinderen. Deze workshops zijn praktisch en hands-on, ontworpen om je concrete vaardigheden en kennis te bieden om kinderen te helpen met hun rouwproces. Je kunt een keuze maken uit de volgende 6 workshops.

🔍 Workshop 1: Traumapreventie bij kinderen
🔍 Workshop 2: Positieve gezondheid in het gezin
🔍 Workshop 3: Kinderboeken en rouw
🔍 Workshop 4: Doorleven na de eindstreep
🔍 Workshop 5: Afscheidsfotografie met oog op kinderen
🔍 Workshop 6: uitvaartzorg in een jong gezin (omgekeerde kraamzorg)

🗣️ Ervaringsdeskundige Moeder – Een Persoonlijk Perspectief 

Na een dag vol inzichten, verbinden we ons met een moedige ervaringsdeskundige moeder, die haar persoonlijke verhaal zal delen. Haar hartverwarmende getuigenis zal ons herinneren aan de echte impact van rouw op kinderen en families, en ons inspireren om nog meer betrokken te zijn bij dit belangrijke werk.

🥂 Netwerkborrel – Verbinden en Samenwerken 

Onze dag wordt afgesloten met een korte netwerkborrel. Dit is jouw kans om te praten met mede-professionals, sprekers, en andere deelnemers. De perfecte gelegenheid om contacten te leggen, ideeën uit te wisselen, en samen te werken aan het verbeteren van de ondersteuning voor rouwende kinderen.

Mis deze unieke kans niet om je kennis te vergroten, inzichten te delen en waardevolle connecties te maken. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van rouwende kinderen en hun families.

Reserveer nu je plek voor ons Symposium over Rouwende Kinderen en draag bij aan de gezondheid en het welzijn van de volgende generatie.

🎟️ Tickets zijn nu beschikbaar! 🎟️

Koop vandaag nog jouw ticket en wordt een bron van kracht en steun voor rouwende kinderen in jouw gemeenschap. Samen kunnen we het verschil maken.

Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin rouwende kinderen de steun en zorg krijgen die ze verdienen. We zien je graag op ons Symposium over Rouwende Kinderen!

#SamenSterk #RouwendeKinderen #Symposium

Voor wie is dit?

Dit symposium over rouwende kinderen is bedoeld voor een brede doelgroep, waaronder:

  1. Professionals in de Gezondheidszorg: Experts in de gezondheidszorg, zoals psychologen, therapeuten, maatschappelijk werker, en verpleegkundigen; die betrokken zijn bij de gezondheid en het welzijn van kinderen.

  2. Onderwijsprofessionals: Leerkrachten, schooldirecteuren, schoolpsychologen en andere onderwijsexperts die kinderen met rouwervaringen in de klas ondersteunen.

  3. Gemeenschapsleiders en -werkers: Personen die werken binnen gemeenschapsorganisaties, jeugdcentra, religieuze organisaties of non-profitorganisaties en die zich bezighouden met rouwondersteuning voor kinderen en gezinnen.

  4. Uitvaartondernemers: Professionals die werkzaam zijn in de uitvaartbranche en die betrokken zijn bij het begeleiden van families bij het verlies van een dierbare, inclusief het ondersteunen van kinderen in rouw.

  5. Hospice medewerkers: Zorgverleners die in hospices werken en te maken hebben met terminale patiënten en hun families, waaronder kinderen die rouwen om het verlies van een geliefde.
Is dit symposium met scholingspunten?

Het antwoord op die vraag is nee. Er zijn geen PE-punten, SKJ-punten, Registerpleinpunten of andere punten voor dit evenement. Waarom niet? Daar zijn verschillende redenen voor:

1. Iedere accreditatie kost geld, en meer geld betekent een hogere ticketprijs. We hebben de kosten juist zo laag mogelijk willen houden om dit evenement voor eenieder toegankelijk te houden.

2. We konden geen keuze maken tussen alle registers die er zijn en er zijn simpelweg teveel registers om voor alle beroepsgroepen accreditatie te kunnen aanvragen.

3. Accreditatie betekent ook administratie. En administratie betekent, handtekeningen verzamelen van iedereen die aanwezig was, namen en registratienummers controleren, punten doorgeven. Kortom, meer werk. Wat dus ook weer resulteert in een hogere ticketprijs.  

Je krijgt wél een bewijs van deelname met daarop vermeld jouw naam, de inhoud van het plenaire deel en de door jou gevolgde workshops (met naam van de trainer), zodat je zelf je punten bij de voor jou geldende accreditatie-instellingen kunt aanvragen. 

 

Moet ik voorbereidingen treffen?

Nee. De enige voorbereiding die je moet doen is 9 februari vrij plannen, en uitgerust verschijnen op die dag. Ow ja. En misschien wil je jouw lievelingspen meenemen voor het maken van aantekeningen? 

Wat krijg ik voor mijn ticket?

Los van een dag vól waardevolle informatie met mooie workshops, Lies Scaut die opent met een lezing over rouw bij kleuters én een afsluiter waar ik echt van ga huppelen (teaser… I know) krijg je ook een fijne lunch! 

Wanneer krijg ik mijn ticket?

De tickets worden binnenkort verstuurd. Er komt een update op de site als ze verzonden zijn.

Wanneer wordt de workshopindeling bekend?

De ticketverkoop gaat hard, dat maakt dat we nog even wachten met het indelen van de workshops tot de laatste tickets verkocht zijn. Dan hoeft de indeling maar 1 keer bij elkaar gepuzzeld hoeft te worden. Mochten die laatste tickets minder snel verkocht worden, dan gaan we er binnenkort mee aan de gang. Houd vooral de mail in de gaten.

Sprekers

Lies Scaut

– Coördinator Postgraduaat rouw- en verliescounselor  Hogeschool PXL

– Psychotherapeut bij De Weg Wijzer Expertisecentrum voor trauma- en rouwbegeleiding

– Faculty Member Portland Institute for Loss and Transition (USA).

– Auteur van Dappere Daan; Doodgewoon; Dood zijn, is dat voor altijd; Moet ik nu bang zijn.

Plenair deel

Rouw bij kleuters

Richard Hattink 

– Rouw- & uitvaartspecialist voor jonge gezinnen rondom het overlijden van een ouder

– Initiatiefnemer kenniscentrum ToThePoint

– PhD-candidate Universiteit van Humanistiek

– Ontwikkelaar uitvaartspeelgoed.

– Auteur van Flux en de Steen. 

Workshop & plenair deel

Gespecialiseerde uitvaartzorg in jonge gezinnen

Rianne Wessels

– Ervaringsdeskundige in rouw; bleef achter met 2 kinderen jonger dan 4,  nadat Jeroen overleed, in december 2022. 

plenair deel

Vraaggesprek over rouw in een jong gezin

Gabriëlle Hillebrand

– Coördinator Jeugd Adamas centrum

Workshop

Kinderboeken bij afscheid

Renate Rijnaarts

– Coach & therapeut met inzet van paarden vanuit Beleef ~ Inzicht met Paarden
– Sinds 2000 werkzaam in de reguliere, specialistische jeugdzorg
– Brainspottherapeut
– Zelfstandig jeugdzorgaanbieder regio Alkmaar
Specifieke expertise: lichaamsgerichte coach- en therapietrajecten gericht op ‘heling’ door middel van ‘ervaren’.

Workshop

Traumapreventie

Talitha Cornelisse

– uitvaartondernemer en afscheidsfotograaf
master Klinische- en Gezondheidspychologie

Workshop 

afscheidsfotografie met oog voor kinderen

Marcia de Groot

– Coördinator Adamas Centrum
– trainer positieve gezondheid bij Doen en Meer

 

Workshop & plenair deel

positieve gezondheid

Sabine Crooijmans

– Humanistisch raadsvrouw
– oprichter Praktijk voor Ondersteuning in Levensvragen
– PhD-candidate Universiteit van Humanistiek

Workshop

Doorleven ‘na de uiterste datum’

Knuffelmakers

– Maken herinneringen tastbaar door het verknuffelen van portretfoto’s

wordt nog bekend gemaakt

 

Gezien bij